2014-06-13

Ko na morju postaneš lačen...

 Ko na morju postaneš lačen, rabiš lep jasen dan, ki je lahko tudi sončen...

...nekaj drv. Ni treba, da so enakomerno nasekana, bolj važno je, da so suha.

...dober ribji ulov. Lahko naravnost iz morja, če nimaš dovolilnice, volje ali sreče pa veljajo tudi tiste iz bližnje ribarnice ali od lokalnega ribiča.
..nekaj peteršilja, česna, olivnega olja in limoninega soka za tržaško omako. Razen, če si te čudne sorte, da ti vonj po česnu ne ustreza.

Nujno rabiš še žar, tisti pravi, iz opeke in kamna narejen in na drva zakurjen, tisti, katerega ogenj diši daleč naokoli in vonj po ribah mami mimoidoče, tisti, na katerem postane ogenj ravno pravšnji v trenutku, ko ti zmanjka materiala, ki bi ga na njem lahko spekel, pa zaradi tega nisi nič slabe volje.

 Saj se za piko na i posladkaš še s sladoledom, ki se na vročini ravno prav hitro topi.



Ni komentarjev:

Objavite komentar