2013-12-02

Mehki cimetovi piškoti

Za božič si je zaželel cimetove piškote. Če bi mu jih spekla, je rekel, rad bi, da bi tudi stanovanje dišalo po njih. Ah seveda, tudi meni je všeč, kadar stanovanje diši po sveže pečenih piškotih, štrudlju ali potici, da ne poudarjam, kako dobro je, kadar vse te dišave začutijo tudi moje brbončice. Fini so takšni prazniki, ali pa navadne nedelje, saj je vseeno.

Ker se peke piškotov, kaj več od tiste čokoladne klobase iz Kuharice uharice v osnovni šoli in nekaj neuspelih poizkusov, še nisem lotila, se mi je zdelo, da bo pred božičem treba malo povaditi. Pa sem poiskala recept za mehke cimetove piškote in se lotila dela. Bilo je zelo zabavno, peklo se je, dišalo je, valjalo se je in oblikovalo, mazalo z marmelado in na koncu z največjim užitkom pojedlo. Piškoti so bili res neverjetno mehki in slastni. Po tem receptu, kjer dodaš le pol žličke cimeta in deset dek mletih orehov, so bili sicer prej orehovi piškoti, pa kljub temu odlični. Za prvič se mi oprosti tudi to, da nimam modelčkov za izrezovanje lukenj in so mi bili v pomoč kozarci raznih velikosti. Do božiča pa obljubim, da bodo oblike in okus točno takšni, kot morajo biti. Letošnji december bo pa res dišalo!

5 komentarjev:

  1. Do sem diši! Se priporočam za recept.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imaš link na recept, sem ga kar s kulinarike vzela. Itak ga pa ne rabiš, kokr se spomnim, smo doma take piškote že večkrat jedli.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo Žarek...kdaj je degustacija?PIP

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepi so! Eni izmed najboljših piškotov :). Nikoli ne razočarajo :).

    OdgovoriIzbriši