2014-06-27

Piknik v parku

Pa smo ga dočakali! Prvi poletni dan, mislim. Kako le bi ga bilo bolje proslaviti, kot s piknikom v parku? Nikakor! Pa še naši Švedi so na obisku v Ljubljani, ti so pa itak vajeni hoditi s piknika na piknik. Pa imejmo švedski piknik!

Švedski bo samo zato, da se bolj imenitno sliši, pa zaradi balonov, te imajo Švedi kar radi na pikniku...pa, ja no, pa zaradi zvezde piknika - klad kake. Takšnega piknika res še nismo imeli, da bi nekdo prinesel na pol narejeno torto, potem pa kar tam sredi parka, na travi, stepal smetano. Temu se res reče dobra organizacija. Predvsem pa popestritev piknika. Mene je poteza s sveže stepeno smetano navdušila, da ne govorim o tem, kako dobro se je ujela z gozdnimi sadeži in čokoladnim biskvitom. No, da ne dolgovezim, klad kaka je bila, kljub močni konkurenci (predvsem v obliki skutinega zavitka) zmagovalka piknika. Zaradi okusa predvsem pa zaradi imena.

Ko smo ravno pri imenih, če je klad kaka zmagovalka sladic, je bil bulgur zagotovo zmagovalec slanih, oziroma glavnih jedi. Zaradi okusa in ja, prav ste uganili, tudi zaradi imena. Kar se mene tiče, mu lahko rečemo tudi burgundi, vedela bom, o čem govorimo. V kombinaciji z zelenjavo je bil tako slasten, da smo bili vsi veseli, da so ga Šefetovi prinesli v dveh posodicah.

Res dobro, da se je poletje šele začelo. Piknik sezona je odprta, naj bodo sončni dnevi na naši strani, pisane deke in baloni so pripravljeni, jedlnik si bomo pa zmišljevali sproti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar